Junioritoiminta

Junioreiden kausi alkaa ke 10.1.2024. Uudet kiinnostuneet voivat ilmoittautua jonoon yhteydenottolomakkeen kautta.


Nozomin junioritoiminta on tarkoitettu pääsääntöisesti 8-12 -vuotiaille

Tähtiseura

Suomen Aikidoliiton hallitus myönsi Nozomille Nuori Suomi Sinettiseura-statuksen toukokuussa 2009 ja nimi on sittemmin päivittynyt Olympiakomitean Tähtiseuraksi. Tähtiseuratoiminta auditoitiin viimeksi vuonna 2022. Auditoinnin tuloksena Nozomi jatkaa junioritoiminnan Tähtiseurana. Junioritoiminnan Tähtiseuramerkki on Olympiakomitean tunnustus seuroille laadukkaasta nuorisotyöstä. Lisätietoja Tähtimerkistä löytyy Olympiakomitean sivuilta (linkki sivun vasemmassa reunassa).


Harjoittelu

Treeneissä harjoitellaan aikidotekniikoita lapsille ja nuorille sopivalla tavalla. Osaa tekniikoista on hieman sovellettu lapsille paremmin sopiviksi. Aikuisten tekniikoista on tällöin karsittu mm. ranteisiin ja niveliin kohdistuvaa painetta. Harjoittelussa painotetaan erityisesti kehon koordinaatiota, tasapainoa, liikkuvuutta ja joustavuutta. Varsinaisten aikidotekniikoiden lisäksi harjoitellaan väistämistä, sujuvaa liikkumista, hallittua kaatumista ja välillä tietysti myös pelataan ja leikitään!

Harjoitukset ovat Nääshallin aikidosalissa. Nääshallin sijainti ja ajo-ohjeita löytyy yhteystiedot sivulta. Junnujen harjoitusten ajat löytyvät harjoitusajat ja tapahtumat sivulta.


Periaatteet

Harjoittelun lomassa junnut oppivat myös itsekuria ja toisten kunnioitusta, minkä ansiosta tekniikoita voidaan harjoitella turvallisessa ilmapiirissä. Treenatessa onkin tärkeää osata ottaa pari huomioon, sillä kokoerot voivat lasten välillä olla varsin suuria.

Aikidonomaisesti tekniikan tehoa haetaan voiman sijasta sulavasta ja helposta liikkumisesta. Pelit, leikit ja iloinen ilmapiiri takaavat sen, ettei harjoittelu käy liian vakavaksi. Jokainen harjoittelee parhaan taitonsa mukaan, mutta hauskaa pitää myös olla!

Aluksi harjoittelussa painottuu ukemin, eli oikeanlaisen kaatumisen, sekä aikidonomaisen liikkumisen harjoittelu. Kun ukemi alkaa sujua, saadaan harjoituksiin lisää vauhtia ja menoa, ja voidaan harjoitella enemmän tekniikoita. 


Vyökokeet

Vyökoetekniikoita kerrataan ja harjoitellaan ennen vyökoetta. Vyökokeita järjestetään kauden aikana yleensä kaksi ja ne ovat täysin vapaaehtoisia, mutta suositeltavia. Vyökokeet ovat junioreille myös täysin ilmaisia. Vyökoevaatimukset löytyvät Aikidoliiton sivuilta.