Junioritoiminta

Nozomin harjoitukset ovat toistaiseksi tauolla koronavirustilanteen aiheuttaman harjoitustilojen sulkemisen vuoksi! Voit lukea asiasta tarkemmin oheisesta uutisesta.

RYHMÄ TÄYNNÄ - Kevätkausi alkaa ke 22.1.2020, tarkemmat tiedot päivitetään Harjoitusajat ja tapahtumat -sivulle loppuvuoden aikana. Jatkavien juniorien ilmoittautuminen on käynnissä 22.12.2019 asti, uusia otetaan mukaan sen jälkeen jäljelle jääville paikoille.

Nozomin junioritoiminta on tarkoitettu 8-13 vuotiaille

Tähtiseura

Suomen Aikidoliiton hallitus myönsi Nozomille Nuori Suomi Sinettiseura-statuksen toukokuussa 2009 ja nimi on sittemmin päivittynyt Olympiakomitean Tähtiseuraksi. Tähtiseuratoiminta auditoitiin viimeksi vuonna 2019. Auditoinnin tuloksena Nozomi jatkaa junioritoiminnan Tähtiseurana. Junioritoiminnan Tähtiseuramerkki on Olympiakomitean tunnustus seuroille laadukkaasta nuorisotyöstä. Lisätietoja Tähtimerkistä löytyy Olympiakomitean sivuilta (linkki sivun vasemmassa reunassa).

Harjoittelu

Treeneissä harjoitellaan aikidotekniikoita lapsille ja nuorille sopivalla tavalla. Osaa tekniikoista on hieman sovellettu lapsille paremmin sopiviksi. Aikuisten tekniikoista on tällöin karsittu mm. ranteisiin ja niveliin kohdistuvaa painetta. Harjoittelussa painotetaan erityisesti kehon koordinaatiota, tasapainoa, liikkuvuutta ja joustavuutta. Varsinaisten aikidotekniikoiden lisäksi harjoitellaan väistämistä, sujuvaa liikkumista, hallittua kaatumista ja välillä tietysti myös pelataan ja leikitään!

Harjoitukset ovat Nääshallin aikidosalissa. Nääshallin sijainti ja ajo-ohjeita löytyy yhteystiedot sivulta. Junnujen harjoitusten ajat löytyvät harjoitusajat ja tapahtumat sivulta.

Periaatteet

Harjoittelun lomassa junnut oppivat myös itsekuria ja toisten kunnioitusta, minkä ansiosta tekniikoita voidaan harjoitella turvallisessa ilmapiirissä. Treenatessa onkin tärkeää osata ottaa pari huomioon, sillä kokoerot voivat lasten välillä olla varsin suuria.

Aikidonomaisesti tekniikan tehoa haetaan voiman sijasta sulavasta ja helposta liikkumisesta. Pelit, leikit ja iloinen ilmapiiri takaavat sen, ettei harjoittelu käy liian vakavaksi. Jokainen harjoittelee parhaan taitonsa mukaan, mutta hauskaa pitää myös olla!

Aluksi harjoittelussa painottuu ukemin, eli oikeanlaisen kaatumisen, sekä aikidonomaisen liikkumisen harjoittelu. Kun ukemi alkaa sujua, saadaan harjoituksiin lisää vauhtia ja menoa, ja voidaan harjoitella enemmän tekniikoita. 

Vyökokeet

Vyökoetekniikoita kerrataan ja harjoitellaan ennen vyökoetta. Vyökokeita järjestetään kauden aikana yleensä kaksi ja ne ovat täysin vapaaehtoisia, mutta suositeltavia. Vyökokeet ovat myös täysin ilmaisia. Vyökoevaatimukset löytyvät Aikidoliiton sivuilta.

 

 

Junioritoimintavastaava

Milla Mäki
050 533 1447
millam89(ät)gmail.com

 

Lue lisää siitä, mikä on Tähtiseura:

https://www.olympiakomitea.fi/seuratoiminta/tahtiseurat-seurojen-laatuohjelma/