Leirit ja tapahtumat

Aikidoleiri lauantai 1.4.2023
Petteri Silenius, 7. dan, shihanNozomi järjestää Tampereella uuden tyyppisen kokopäiväleirin, joka antaa hyvän tilaisuuden syventyä aikidon saloihin. Olemme jakaneet päivän kolmeen osioon, voit valita osallistutko koko päiväksi tai tiettyihin osioihin. Päivä alkaa kaikille sopivalla kokeilevalla kuntoaikido-osiolla, jossa paneudutaan aikidon perusteisiin ja joka valmistelee kehon ja mielen seuraaviin treeneihin. Yleinen aikido-osio on tavanomaisempi aikidoharjoitus. Itsepuolustusosiossa keskiössä on tietysti itsepuolustuksellisuus.


Kuntoaikido sopii kaikille

Aloitamme päivän kuntoaikidolla, jossa paneudutaan aikidon perusteisiin. Tämä koostuu useiden aikido tekniikoiden harjoittelusta, jotka koskettavat koko kehoa. Tässä aikidon aerobinen puoli tulee esiin. Harjoittelemme yksin sekä pareittain. Harjoitella voi joko kevyesti tai voimakkaammin. Näin jokainen voi harjoitella omalla tasollaan.
Heittoja ei tehdä eli ukemitaitoa ei vaadita. Harjoitus on sellainen, että myös iäkkäämmät voivat turvallisin mielin osallistua. Ohjaajat myös tervetulleita.

Sopii kaikille

 

Yleinen harjoitus

Tavanomainen harjoitus, jossa harjoitellaan perustekniikoita, vapaatekniikkaa, erilaisia sovelluksia ja asetekniikoita ohjaajan valinnan mukaan.
Yleiset harjoitukset menevät kaavan ju no keiko, go no keigo ja nagare mukaan.
Eli pehmeän, vahvan ja virtaavan periaatteen mukaan.
Tutkitaan myös aiki-periaatetta.

Sopii aikidoa harrastaneille


Itsepuolustusosiossa taktiikkaa, mielen ja tunteiden hallintaa

Itsepuolustusosiossa harjoitellaan tällä kertaa ei-niin perinteisillä tavoilla. Tulemme kokeilemaan vapaampaa sparria, jossa nage ei tiedä kuinka uke hyökkää. Uken rooli ei olekaan selkeä vastaanottaja, joka mukautuu kaikkeen sovittuun. Pääset käyttämään nopeaa ongelmanratkaisua niillä eväin mitä aikidossa olet oppinut. Harjoittelemme kovaa, mutta pehmeästi aikidon ehdoilla. 

Sopii aikidoon paneutuneille


Aikataulu

10:00-11:00 Kuntoaikido (60min)

11:15-12:00 Yleinen harjoitus (45min)

12:00-13:30 Ruokailu

13:30-14:15 Yleinen harjoitus (45min)

14.30-16:00 Aikido ja itsepuolustus (90min)


Hinnasto

Kokopäivä 60,00€

Yksi harjoitusosio 25,00€

Maksut ja ilmoittautuminen tästä linkistä
Suomisportin kautta.

Jos sinulla on tarvetta erilaiselle maksutavalle ota yhteyttä rahastonhoitaja (ät) nozomi.fi
 

Paikka

Nääshalli Budo4

Näsijärvenkatu 8, Tampere
Leirejä löydät Aikidoliiton tapahtumakalenterista.

Leirimajoitus, edullisia vaihtoehtoja Tampereella

 

Varalan Urheiluopisto