Aikido Nozomissa

Aikido on nykyaikainen vanhoihin japanilaisiin taistelutaitoihin perustuva budolaji. Sana aikido on japania ja tarkoittaa harmonisen voiman tietä. Aikidossa ei kilpailla, eikä kilpailuhenkisyys muutenkaan kuulu lajin luonteeseen tai harjoitteluun.

Tampereen Aikidoseura Nozomi ry

Nozomi on Suomen Aikidoliiton jäsen, joka kuuluu Japanilaiseen Aikikai-järjestöön. Järjestöllä on yhteinen vyöarvojärjestelmä. Aikikai-aikido on perinteisin ja yksi suosituimmista aikidon tyylisuunnista. Sen juuret ovat Aikikai-säätiössä, joka on aikidon keskusorganisaatio Japanissa. Sen perusti Morihei Ueshiba, aikidon perustaja, ja sitä johtaa nykyään hänen jälkeläisensä. Aikikai on säilyttänyt monet Morihei Ueshiban arvostamista asioista, kuten kilpailemattomuus. Aikikai-tyylisuunta pitää sisällään useita Ueshiban opetusten tulkintoja. Erilaiset opettajat ja koulut saattavat korostaa eri aspekteja, mutta kaikki noudattavat periaatteessa samaa filosofista ja teknistä perustaa. Aikikai-aikidossa korostuvat harmoninen liike sekä voiman ohjaus ja siinä on mukana myös vahva filosofinen ja henkinen komponentti. Se ei ole pelkästään itsepuolustuslaji, vaan myös tapa edistää itseymmärrystä, sisäistä kasvua ja harmonista suhtautumista ympäröivään maailmaan. Aikidon tavoitteena on luoda tilanne, jossa ei ole voittajia tai häviäjiä, vaan molemmat osapuolet pääsevät harmoniseen lopputulokseen.

Seuramme tarjoaa mahdollisuuden harjoitella kokonaisvaltaisesti itsepuolustusta, kehon, mielen ja koordinaation hallintaa kokeneiden ohjaajien johdolla. Nozomissa kaikkia harjoittelijoita kohdellaan samanarvoisesti ja meille ovat tervetulleita treenaamaan kaikki lajista innostuneet.

Aloittaminen sivulta löydät tietoa kuinka pääset mukaan.

Kysyttävää?

Voit myös kysyä lisää