Aloittaminen

Aikidon aloittaminen 2022

 

Lajin aloittaminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta budolajeista.

Voit tulla mukaan  torstaisin  Kello 19.00 alkavaan harjoitukseen.

Ilmoittaudu peruskurssille tästä https://www.suomisport.fi/events/5ad29489-225c-4741-b3a9-d3ba5b33e8d4


(voit tulla sisään saliin, vaikka edeltävä harjoitus olisi vielä kesken, mutta annathan harjoittelurauhan). Näin ehdimme selvittää tarvittaessa käytännön asiat lyhyesti jo ennen harjoituksen alkamista.

 

Otamme toiminnassamme huomioon kaikki terveysturvallisen toiminnan periaatteet ja pyrimme tietenkin siihen, että harjoittelu on siltä(kin) kantilta mahdollisimman turvallista. Aikido on kuitenkin lähtökohtaisesti kontaktilaji, joskin joitakin harjoituksia pystyy toki treenaamaan myös yksinään. Ihan täysin kontaktia toisten kanssa on kuitenkin hankala välttää, joten otathan tämän huomioon jo lajivalintaa tehdessä.

 

Älä tule salille millään tavalla oireisena ja noudata muutenkin aikaan sopivia käytöstapoja; hallilla on mahdollisuus käsien pesuun ja käsidesiä on saatavilla useassa paikassa.

 

Perusharjoitukset

 

Tiistaisin klo 17.30-19.00

Torstaisin klo 19.00-20.30 (tulethan ensikertalaisena nimenomaan tähän harjoitukseen)

 

Aivan ensimmäiseksi harjoitukseksi soveltuu torstain perusharjoitus, josta saat myös kaikki tarpeelliset tiedot (jäseneksi liittyminen, maksu- ym. asiat). Ensimmäisten harjoitusten jälkeen voit halutessasi käydä torstain lisäksi myös tiistain harjoituksessa, jossa on paikalla sekä edistyneempiä, että aloittavia harjoittelijoita (ryhmä jaetaan tarvittaessa osiin miellyttävän harjoittelun mahdollistamiseksi).

Kauden edetessä on mahdollista jo käydä myös tietyissä muissa harjoituksissa perusharjoituskertojen rinnalla, kunhan perusteet alkavat olla hallussa. Kurssin alaikäraja on 13 vuotta. Nozomissa on toimintaa myös junioreille (8-12 -vuotiaat), tutustuthan junioritoiminta-sivulla tarkemmin!

 

Maksut ja vakuutus

Lisätiedot maksuista ja pakollisesta aikidolisenssistä löytyvät Maksut ja vakuutus -sivulta.

Aikidoliitto maksaa peruskurssilaisille tutustumislisenssin. Harjoittelijan tulee itse ilmoittaa omat tietonsa Aikidoliittoon. Lue tarkemmat tiedot aikidoliiton sivuilta: https://www.aikidoliitto.fi/liitto/lisenssi/

HUOM! Virallinen A-lisenssi tulee olla hankittuna ennen ensimmäistä vyökoetta, vaikka kurssin ajan käyttäisi liiton peruskurssivakuutusta!

 

Mitä aikidon aloittamiseen Nozomissa kuuluu?

 

Perusharjoittelujakso kestää n. 15-20 harjoitusta, voit käydä siten kuin oma aikataulusi sallii - vaikka kerrankin viikossa. Näillä vuoroilla voi käydä kauemminkin, mikäli ei koe olevansa valmis vielä siirtymään yleisille vuoroille perusharjoittelujakson lopuksi, mutta kannustamme ehdottomasti mukaan yleisiin harjoituksiin vaikka jo perusharjoittelujakson aikana! Joskus perusharjoituksissa on mukana on myös vanhempia harjoittelijoita parantamassa perustekniikkaansa, tai junioreista aikuisiin siirtyviä nuoria.

Harjoituksen rakenteeseen kuuluu dojokäytös, lämmittely ja verryttely, hengitys- ja keskustaharjoitukset, liikkumis- ja käännösharjoitukset, kaatumisharjoitukset sekä monipuolinen tekniikkaharjoittelu sisältäen sekä lukko-, hallinta- että heittotekniikkaa ja kauden edetessä myös aseiden (jo ja bokken) peruskäsittelyä.

Teematapahtumat sisältyvät perusharjoitusjaksoon. Ajankohtana on yleensä perjantai-ilta tai viikonloppu ja niistä ilmoitetaan erikseen. Nämä teemaharjoitukset ovat intensiivitapahtumia joissa keskitytään johonkin erityisalueeseen, kuten esimerkiksi kaatumiseen tai aseharjoitteluun.

Tavoite on oppia aikidon perusteita. Lisäksi luodaan pohjaa kehon ja mielen hallinnalle erilaisilla tasapaino-, liikkuvuus- ja keskittymisharjoitteilla. Harjoiteltavia aiheita ovat mm. liikkuminen, turvallinen kaatuminen, perustekniikat ja edellisiä tukevat harjoitukset, sekä puumiekan ja kepin perusharjoitteet.

Lopuksi harjoittelija voi halutessaan siirtyä yleisiin harjoituksiin ja suorittaa 6.kyu:n vyökokeen. Vyökoe ei ole edellytys yleisiin harjoituksiin siirtymiselle. Vyökokeella on kuitenkin kannustava merkitys, koska se antaa varmuutta omasta osaamisesta ja tavoitteellisuutta harjoitteluun. Kyu-vyökokeet (alle mustan vyön) sisältyvät harjoittelumaksuun. Vyökokeeseen osallistujalla tulee olla keiko-gi eli harjoituspuku ja voimassa oleva Suomen Aikidoliiton A-lisenssi.