Aloittaminen

Aikidon aloittaminen keväällä 2020

 

Lajin aloittaminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta budolajeista.

Perusharjoitukset alkavat tiistaina 14.1. ja ehdit vielä hyvin mukaan tammi-helmikuun aikana.

Aloittaminen tapahtuu parhaiten tiistaina tai torstaina tulemalla harjoitussalille n. 15 min ennen harjoituksen alkamista (voit tulla sisään saliin, vaikka edeltävä harjoitus olisi vielä kesken, mutta annathan harjoittelurauhan). Näin ehdimme selvittää käytännön asiat lyhyesti jo ennen harjoituksen alkamista.

 

Perusharjoitukset

Tiistaisin ja torstaisin klo 19:00-20:30

Syksyn edetessä on mahdollista jo käydä myös tietyissä muissa harjoituksissa perusharjoituskertojen rinnalla, kunhan perusteet alkavat olla hallussa. Kurssin alaikäraja on 13 vuotta. Nozomissa on toimintaa myös junioreille (8-12 -vuotiaat), tutustuthan junioritoiminta-sivulla tarkemmin!

 

Maksut ja vakuutus

Lisätiedot maksuista ja pakollisesta aikidolisenssistä löytyvät Maksut ja vakuutus -sivulta.

Aikidoliitto maksaa peruskurssilaisille tutustumislisenssin. Harjoittelijan tulee itse ilmoittaa omat tietonsa Aikidoliittoon. Lue tarkemmat tiedot aikidoliiton sivuilta: https://www.aikidoliitto.fi/liitto/lisenssi/

HUOM! Virallinen A-lisenssi tulee olla hankittuna ennen ensimmäistä vyökoetta, vaikka kurssin ajan käyttäisi liiton peruskurssivakuutusta!

 

Mitä aikidon aloittamiseen Nozomissa kuuluu?

 

Perusharjoittelujakso kestää n. 20–30 harjoitusta, voit käydä siten kuin oma aikataulusi sallii - vaikka kerrankin viikossa. Näillä vuoroilla voi käydä kauemminkin, mikäli ei koe olevansa valmis vielä siirtymään yleisille vuoroille perusharjoittelujakson lopuksi, mutta kannustamme ehdottomasti mukaan yleisiin harjoituksiin vaikka jo perusharjoittelujakson aikana! Joskus perusharjoituksissa on mukana on myös vanhempia harjoittelijoita parantamassa perustekniikkaansa, tai junioreista aikuisiin siirtyviä nuoria.

Harjoituksen rakenteeseen kuuluu dojokäytös, lämmittely ja verryttely, hengitys- ja keskustaharjoitukset, liikkumis- ja käännösharjoitukset, kaatumisharjoitukset sekä monipuolinen tekniikkaharjoittelu sisältäen sekä lukko-, hallinta- että heittotekniikkaa ja kauden edetessä myös aseiden (jo ja bokken) peruskäsittelyä.

Teematapahtumat sisältyvät perusharjoitusjaksoon. Ajankohtana on yleensä perjantai-ilta tai viikonloppu ja niistä ilmoitetaan erikseen. Nämä teemaharjoitukset ovat intensiivitapahtumia joissa keskitytään johonkin erityisalueeseen, kuten esimerkiksi kaatumiseen tai aseharjoitteluun.

Tavoite on oppia aikidon perusteita. Lisäksi luodaan pohjaa kehon ja mielen hallinnalle erilaisilla tasapaino-, liikkuvuus- ja keskittymisharjoitteilla. Harjoiteltavia aiheita ovat mm. liikkuminen, turvallinen kaatuminen, perustekniikat ja edellisiä tukevat harjoitukset, sekä puumiekan ja kepin perusharjoitteet.

Lopuksi harjoittelija voi halutessaan siirtyä yleisiin harjoituksiin ja suorittaa 6.kyu:n vyökokeen. Vyökoe ei ole edellytys yleisiin harjoituksiin siirtymiselle. Vyökokeella on kuitenkin kannustava merkitys, koska se antaa varmuutta omasta osaamisesta ja tavoitteellisuutta harjoitteluun. Kyu-vyökokeet (alle mustan vyön) sisältyvät harjoittelumaksuun. Vyökokeeseen osallistujalla tulee olla keiko-gi eli harjoituspuku ja voimassa oleva Suomen Aikidoliiton A-lisenssi.