Aloittaminen

Aikidon aloittaminen keväällä 2019

Lajin aloittaminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta budolajeista.

Perusharjoitukset alkavat tiistaina 15.1. ja pyörivät nonstop-pohjalla, joten voit aloittaa milloin tahansa kevään aikana.

Aloittaminen tapahtuu parhaiten tiistaina tai torstaina tulemalla harjoitussalille n. klo 18:45, eli 15 min ennen harjoituksen alkamista. Näin ehdimme selvittää käytännön asiat lyhyesti jo ennen harjoituksen alkamista.

Perusharjoitukset

Tiistai  19:00 - 20:30
Torstai 19:00 - 20:30

Kevään edetessä on mahdollista jo käydä myös tietyissä muissa harjoituksissa perusharjoituskertojen rinnalla, kunhan perusteet alkavat olla hallussa.

Maksut ja vakuutus

Lisätiedot maksuista ja pakollisesta aikidolisenssistä löytyvät Maksut ja vakuutus -sivulta.

Aikidoliitto maksaa peruskurssilaisille peruskurssilisenssin. Harjoittelijan tulee itse ilmoittaa omat tietonsa Aikidoliittoon. Lue tarkemmat tiedot aikidoliiton sivuilta: https://www.aikidoliitto.fi/liitto/lisenssi/

HUOM! Virallinen A-lisenssi tulee olla hankittuna ennen ensimmäistä vyökoetta, vaikka kurssin ajan käyttäisi liiton peruskurssivakuutusta!

 

Mitä aikidon aloittamiseen Nozomissa kuuluu?

Perusharjoittelujakso kestää n. 20–30 harjoitusta, voit käydä siten kuin oma aikataulusi sallii - vaikka kerran viikossa. Näillä vuoroilla voi käydä kauemminkin, mikäli ei koe olevansa valmis vielä siirtymään yleisille vuoroille. Joskus mukana on myös vanhempia harjoittelijoita parantamassa perustekniikkaansa.

Harjoituksen rakenteeseen kuuluu dojokäytös, lämmittely ja verryttely, hengitys- ja keskustaharjoitukset, liikkumis- ja käännösharjoitukset, kaatumisharjoitukset sekä monipuolinen tekniikkaharjoittelu sisältäen sekä lukko-, hallinta- että heittotekniikkaa ja kauden edetessä myös aseiden (jo ja bokken) peruskäsittelyä.

Teematapahtumat sisältyvät perusharjoitusjaksoon. Ajankohtana on yleensä perjantai-ilta tai viikonloppu ja niistä ilmoitetaan erikseen. Nämä teemaharjoitukset ovat intensiivitapahtumia joissa keskitytään johonkin erityisalueeseen, kuten esimerkiksi kaatumiseen tai aseharjoitteluun.

Tavoite on oppia aikidon perusteita. Lisäksi luodaan pohjaa kehon ja mielen hallinnalle erilaisilla tasapaino-, liikkuvuus- ja keskittymisharjoitteilla. Harjoiteltavia aiheita ovat mm. liikkuminen, turvallinen kaatuminen, perustekniikat ja edellisiä tukevat harjoitukset, sekä puumiekan ja kepin perusharjoitteet.

Lopuksi harjoittelija voi halutessaan siirtyä yleisiin harjoituksiin ja suorittaa 6.kyu:n vyökokeen. Vyökoe ei ole edellytys yleisiin harjoituksiin siirtymiselle. Vyökokeella on kuitenkin kannustava merkitys, koska se antaa varmuutta omasta osaamisesta ja tavoitteellisuutta harjoitteluun. Kyu-vyökokeet (alle mustan vyön) sisältyvät harjoittelumaksuun. Vyökokeeseen osallistujalla tulee olla keiko-gi eli harjoituspuku ja voimassa oleva Suomen Aikidoliiton A-lisenssi.