Aloittaminen

Aikidon aloittaminen keväällä 2018

Lajin aloittaminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta budo-lajeista.

Perusharjoitukset alkavat tiistaina 16.1. ja pyörivät nonstop pohjalla, joten voit aloittaa milloin tahansa kevään aikana.

Aloittaminen tapahtuu parhaiten tiistaina tai torstaina tulemalla harjoitussalille klo 18:45, eli 15 min ennen harjoituksen alkamista, näin ehdimme selvittää käytännön asiat ennen harjoituksen alkamista.

Perusharjoitukset

Maanantai 19:00 - 20:30 Aikido (asepainotteinen harjoitus)
Tiistai  19:00 - 20:30  (aloittaminen)
Torstai 19:00 - 20:30 (aloittaminen)

Maksut ja vakuutus

HUOM! Aikidoliitto maksaa peruskurssilaisille peruskurssilisenssin. Harjoittelijan tulee itse ilmoittaa omat tiedot Aikidoliittoon. Lue tarkemmat tiedot aikidoliiton sivuilta: https://www.aikidoliitto.fi/liitto/lisenssi/

Lisätiedot maksuista ja pakollisesta aikidolisenssistä löytyvät Maksut ja vakuutus -sivulta.

Mitä aikidon aloittamiseen Nozomissa kuuluu?

Perusharjoittelujakso kestää n. 20–30 harjoitusta, voit käydä siten kuin oma aikataulusi sallii - vaikka kerran viikossa. Näillä vuoroilla voi käydä myös kauemminkin, mikäli ei koe olevansa valmis vielä siirtymään yleisille vuoroille. Usein mukana on myös vanhempia harjoittelijoita parantamassa perustekniikkaansa.

Harjoituksen rakenteeseen kuuluu dojokäytös, lämmittely ja verryttely, hengitys- ja keskustaharjoitukset, liikkumis- ja käännösharjoitukset, kaatumisharjoitukset sekä monipuolinen tekniikkaharjoittelu sisältäen sekä lukko-, hallinta- että heittotekniikkaa ja aseiden (jo ja bokken) peruskäsittelyä.

Teematapahtumat sisältyvät perusharjoitusjaksoon. Ajankohtana on yleensä viikonloppu ja niistä ilmoitetaan erikseen. Nämä teemaharjoitukset ovat intensiivitapahtumia joissa keskitytään johonkin erityisalueeseen, kuten esimerkiksi kaatumiseen tai aseharjoitteluun.

Tavoite on oppia aikidon perusteita. Lisäksi luodaan pohjaa kehon ja mielen hallinnalle erilaisilla tasapaino-, liikkuvuus- ja keskittymisharjoitteilla. Harjoiteltavia aiheita ovat mm. liikkuminen, turvallinen kaatuminen, perustekniikat ja edellisiä tukevat harjoitukset, sekä puumiekan ja kepin perusharjoitteet.

Lopuksi harjoittelija voi halutessaan siirtyä yleisiin harjoituksiin ja suorittaa 6.kyu:n vyökokeen. Vyökoe ei kuitenkaan ole edellytys yleisiin harjoituksiin siirtymiselle. Vyökokeella on kuitenkin kannustava merkitys, koska se antaa varmuutta omasta osaamisesta ja tavoitteellisuutta harjoitteluun. Kyu-vyökokeet (alle mustan vyön) sisältyvät harjoittelumaksuun.