Ohjaajat

Timo Kiviharju

6.dan Aikikai shidoin, VAT (valmentajan ammattitutkinto)
Nozomin pääohjaaja

Olen harrastanut aikidoa vuodesta 1979. Hyvä ja innokas porukka sai minut valitsemaan juuri aikidon. Parasta aikidon opettamisessa on, kun saa oppilaan oppimaan uutta ja ylittämään rajansa. Se mikä aikidon opettamisessa on tärkeintä vaihtelee aina ryhmästä riippuen.

 

Ari Kauttu

4. dan Aikikai

Aikidoharjoitteluni aloitin 80-luvun lopulla. Päädyin lajin pariin nähtyäni joskus nuoruudessani aikidoa esittelevän ohjelman, jossa oli jotain erityistä. Aikido on mielestäni kiehtova itsepuolustus-, itsetuntemus- ja kehonhallintalaji. Minusta tärkeintä aikidon opettamisessa on innostus ja liekki aikidon oppimiseen.

Jarmo Rantanen

3. dan Aikikai

Olen harrastanut aikidoa yli kaksikymmentä vuotta. Valitsin aikidon, koska siinä oli itsepuolustusta, mutta ei väkivaltaa. Aikidossa parasta on harjoittelu ylipäätään ja sen kautta saadut ystävät. Mielestäni aikidon opettamisessa tärkein asia on kontakti.

Kaisa Selamo

3. dan Aikikai, fukushidoin, II-tason valmentajatutkinto

Aloitin aikidon syksyllä 2004. Päädyin aikidoon pitkälti kilpailemattomuuden takia, mutta lajin filosofia kiinnosti kyllä muutenkin. Aikido on minulle enemmän elämäntapa kuin vain harrastus ja mielestäni parasta siinä on monimuotoisuus ja se, että oppiminen ei lopu koskaan. Aikidon opettamisessa mielestäni tärkeintä on innostuksen herättäminen ja ylläpitäminen. Tärkeää on myös, miten huomioida erilaiset ihmiset ja oppijat ja opettaa niin, että jokainen saa harjoituksesta jotain.

Heidi Ihanamäki

2. dan Aikikai

Jyrki Karvinen

2. dan Aikikai

Aloitin aikidon vuonna 2001. Valitsin juuri aikidon, koska se on sormiystävällinen budolaji ja sormet ovat työkaluni ammatissani. Aikidossa parasta on monipuolisuus ja kilpailemattomuus. Lajista löytyy loputtomasti opeteltavaa ja siinä kilpaillaan vain itsensä kanssa. Mielestäni aikidon opettamisessa tärkeintä on saada jokainen harjoittelija edistymään omalla tasollaan ja tavallaan, sekä iloisella mielellä.

Miska Laakso

1. dan Aikikai

Milla Mäki

1. dan Aikikai, fukushidoin

I-tason junioriohjaajatutkinto

Aloitin aikidon tammikuussa 2005. Halusin aloittaa jonkin liikuntaharrastuksen, ja yleinen kiinnostus japanilaisesta kulttuurista ajoi minut budolajien pariin. Seinäjoen muutamasta vaihtoehdosta juuri aikidon valitsin pääasiassa siksi, että siinä ei kilpailla. Halusin lajin, jossa voi edetä omaan tahtiinsa, ilman jatkuvaa suorittamista. Yksi aikidon parhaista puolista mielestäni on, että siinä ei koskaan tule valmiiksi. Aina voi kehittyä vielä lisää ja löytää uusia tapoja harjoitella. Myös treenikaverit ovat yksi aikidon parhaista puolista: olen solminut aikidon kautta jo monta, toivottavasti elinikäistä, ystävyyssuhdetta. Aikidon opettamisessa on mielestäni tärkeintä, että kaikkien harjoitukseen tulevien on mukava treenata. Täytyy ottaa huomioon eritasoisten treenaajien tarpeet ja ohjata kutakin harjoittelijaa tasonsa mukaan.

Janne Paavola

2. kyu